Varför ska man välja ett naturligt doftljus?

Varför ska man välja ett naturligt doftljus?

Varför ska man välja naturliga doftljus med naturliga ingredienser? Är man mån om sin hälsa så råder det inga tvivel om att man bör välja ett naturligt doftljus och detta av flera anledningar. Låt oss kika närmre!

De flesta vanliga doftljus är gjorda av paraffinolja som kommer som en biprodukt från petroleum som ja... är bensin! Så more or less eldar man bensin i sitt hem om man tänder ett paraffinljus och det vill vi nog alla undvika, förhoppningsvis vill man undvika det både om man månar mycket om sin hälsa eller bara lite grann. Dessutom så är många doftämnen i doftljus kemiskt framställda och när man bränner vissa av dessa så börjar det avge det giftiga ämnet formaldehyd. Detta ämne kan vara cancerframkallande i för stora mängder.

Vårt sortiment består till största del av doftljus från Jaijas Design. Dessa ljus består till 100% av sojavax som kommer från sojabönan. Sojabönor är en förnyelsebar, billig och snabbväxande råvara. Veken är av oblekt bomull och doften är sedan en blandning av eterisk olja och parfymolja.

Eterisk olja är en naturlig råvara som extraherats direkt från respektive växt/frukt/blomma osv. Dessa har ofta olika egenskaper som man bör ta i beaktning när man väljer ljus. Eterisk olja används ju även till aromaterapi som är en form av terapi där man använder olika oljor för att uppnå olika resultat. Lavendel till exempel har avslappnande och rogivande effekter.

Parfymolja har inte egenskaper så som eteriska oljor men är heller inte naturliga utan framställda på konstgjord väg. Dock så behövs det så lite så lite parfymolja i ett doftljus att det inte har några effekter på hälsan. Jaijas ljus innehåller 50% eterisk olja och 50% parfymolja.

Back to blog

Leave a comment