Gör ett aktivt & medvetet val

Gör ett aktivt & medvetet val

Black friday blir black weekend som blir till black week. En hel vecka där rean trappas upp och folk hetsas mer och mer till att köpa. Det råder sådan ofantlig köphets och det konsumtionssamhälle vi lever i har gått överstyr för länge sedan och det inget mer än sorgligt faktiskt. Vi konsumerar inte bara för stora summor, vi konsumerar dessutom för pengar vi inte alltid har. Men allt är så lätt idag, man kan betala längre fram, lite senare, dela upp... Och vips så är man fast i fällan. Lätt att bli beroende, och det vet butikerna om. Tänk också vad bra vi hade klarat oss utan mycket av det vi köper och tänk så mycket bättre vårt jordklot mått också. Enligt naturskyddsföreningen skulle det behövas 4 jordklot om vi ska kunna fortsätta konsumera i den takt vi gör. Och vet ni? Sverige gjorde slut på sin andel av jordens resurser redan i början på april i år! Ni hör ju hur det låter. Det är drygt 3 månader in på året. 

Förändringar börjas hos den enskilda individen. Varje människa har sitt ansvar och när man själv har börjat så kommer det att smitta av sig. Argumentet "Men det blir ju ingen skillnad om bara lilla jag ändrar på detta och detta" håller inte. För om alla tänkte så så skulle det inte bli någon förändring. Och om alla såg till sitt egna så skulle vi se en stor förändring. Någon måste dessutom vara den som går först och trampar stigen, var den personen!

Välj bort kemikalier. Välj bort onödiga tillsatser och annat gift, både i hudvård och mat. Kolla om det finns second hand. Plastbanta. Ta en kasse med till affären. Låna. Låna ut. Ta cykeln i stället för bilen. Köp ekologiskt även om det blir några kronor dyrare, spara in det på annat. Välj naturligt och biologiskt nedbrytbart. Handla hos småföretagarna. Gör ett aktivt val och bidra till något bra. Gör det för din skull, för din familjs skull och för jordens skull.

 

Back to blog

Leave a comment