Varför välja ett naturligt schampo?

Varför välja ett naturligt schampo?

Ja, vad är egentligen skillnad på en schampokaka, schampotvål och på flytande schampo? Och varför tycker vi att du ska välja en schampokaka? Ja vi kan börja med att reda ut begreppen innan vi dyker djupare in i schampoträsket.

Schampokaka och schampotvål är alltså två helt olika saker men som båda två ska fungera som just schampo. En schampotvål är precis vad det låter som - en tvål. Alltså gjord med oljor, lut och så vidare. Schampotvålen kan dock inte ha ett pH-värde som är under 8 vilket gör att hårets pH på något sätt måste återställas efter tvätt med schampotvål då hår inte har förmågan att göra detta själv. Det är då man ofta pratar om att göra ett surskölj efteråt.

Men en schampokaka däremot är pH-balanserad vilket innebär att schampokakans pH är ca 4.5-5.5, det vill säga precis som håret. Så efter man har använt en schampokaka så är det fritt fram att köra balsam/balsamkaka eller vad man nu gärna vill ha.

Ett vanligt flytande schampo då? Ja förutom att de ofta innehåller sulfater som torkar ut så innehåller de dessutom ca 75-90% vatten! Du bär alltså mest hem vatten om du köper ett flytande schampo. Vissa med mer tvivelaktigt innehåll än andra såklart. Eftersom att schampot innehåller så stor andel vatten så måste man dessutom tillsätta konserveringsmedel (=parabener) vilket kan framkalla allergi. Just parabener ligger som nummer 2 på listan över de ämnen som orsakar mest kontaktallergi. Värt att tänka på.

Så om vi hoppar till sista frågan, varför tycker vi att du ska välja en schampokaka?
För att det är enkelt, smidigt och schampokakorna håller länge. Vi räknar med att de är som ca 2-3 schampoflaskor beroende på hår, hårtyp, hårdhet i vatten och storlek på schampoflaska. Du behöver inte fundera över pH-balansen i håret som blir som den ska vara med en schampokaka och du kan sedan enkelt köra i lite balsamkaka och få ett lent, glansigt och fint hår! Du slipper sulfater, konstgjorda silikoner och konserveringsmedel. Och de levereras i antingen pappersförpackning eller en liten dosa som går att använda som förvaring om och om igen så fort schampokakan torkat! Våra schampo och balsamkakor innehåller dessutom naturliga och ekologiska ingredienser så långt som det är möjligt! Bra för dig, bra för miljön!

Tillbaka till blogg

1 kommentar

Mkt bra info har använt schampo tvål länge men känt att det blir som en hinna på hårstråt som inte känts så bra men nu har jag använt dina schampo kakor och det känns mkt bättre och man behöver ej tvätta ofta 1-2 ggr/vecka så jag är jätte nöjd

Lena Berglind

Lämna en kommentar