Varför ska man välja naturliga doftljus?

Varför ska man välja naturliga doftljus?

Varför ska man välja naturliga doftljus med naturliga ingredienser? Är man mån om sin hälsa så råder det inga tvivel om att man bör välja ett naturligt doftljus och detta av flera anledningar. Låt oss kika närmre!

De flesta vanliga doftljus är gjorda av paraffinolja som kommer som biprodukt från petroleum som ja... är bensin! Så more or less eldar man bensin i sitt hem om man tänder ett paraffinljus och det vill vi nog alla undvika, förhoppningsvis vill man undvika det både om man månar mycket om sin hälsa eller bara lite grann. Dessutom så är många doftämnen i doftljus kemiskt framställda och när man bränner vissa av dessa så börjar det avge det giftiga ämnet formaldehyd. Detta ämne kan vara cancerframkallande i för stora mängder.

I våra ljus har vi endast 2 ingredienser. Ekologiskt sojavax + allergenfri doftolja (Fresh cotton, Vanilla sky samt Mango & papaya) eller så är det i stället doftsatta med ekologisk eterisk olja (Lavendel & citrongräs (Lemongrass)). Veken är gjord av bomull och ljusen kommer i en fin glasburk.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar